Teknoloji

2022’nin siber suçlularıyla tanışın

2022‘nin siber suçlularıyla tanışın. Tutuklandı, ele geçirildi, doxed ve gözaltına alındı.

Siber suçlular, interneti veya diğer dijital iletişim biçimlerini kullanarak yasa dışı faaliyetlerde bulunan bireyler veya gruplardır.

Sistemlere yetkisiz erişim elde etmek, hassas bilgileri çalmak veya hizmetleri bozmak için kimlik avı, kötü amaçlı yazılım saldırıları ve fidye yazılımı gibi çeşitli taktikler kullanabilirler. Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

siber

Milyarlarca Bitcoin’i döşeme tahtalarının altına zulalamaktan Fortune 500 ağlarını çökerten genç bilgisayar korsanlarına kadar, bu yıl en şaşırtıcı ihlallerden bazılarına ve en yüksek profilli endişelere tanık oldu.

ABD’li yetkililer 2022’de kripto para aklamaya karşı bazı önemli kazanımlar elde etti.

Yılın başında Adalet Bakanlığı, 2016 yılında kripto borsası Bitfinex’in hacklenmesinde çalındığı iddia edilen 3,6 milyar dolardan fazla değerinde bitcoin ele geçirdiğini ve bir kişiyi tutukladığını söyledi.

34 yaşındaki Ilya Lichtenstein ve 31 yaşındaki Heather Morgan çifti, kara para aklamak için komplo kurmak ve ABD hükümetini dolandırmakla suçlanmaları halinde 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Yılın ilerleyen saatlerinde, ABD Hazinesi içinde yaptırım ihlallerini uygulamakla görevli bir bekçi olan Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), merkezi olmayan kripto para karıştırma hizmeti Tornado Cash’i milyarlarca dolar değerinde kripto para birimini etkinleştirmedeki rolü nedeniyle onayladığını duyurdu.

İngiltere, Uber ve GTA hack’leriyle bağlantılı gençleri tutukladı

 

Eylül ayında, Londra polisi, araç çağırma devi Uber ve Rockstar Games’te yüksek profilli ihlallere karıştığından şüphelenilen 17 yaşındaki bir gencin , çok sayıda bilgisayarı kötüye kullanma ve kefalet ihlali ile suçlandığını doğruladı.

Bu saldırılar, 2022’nin en yüksek profilli saldırılarından ikisiydi.

Saldırıdan Lapsus$ bağlantılı bir bilgisayar korsanının sorumlu olduğuna inandığını söyleyen Uber, bilgisayar korsanını ağından atarken dahili araçlarından birçoğunu çevrimdışı duruma getirmek zorunda kaldı.

Uber’in Slack sistemi çevrimdışına alınmadan kısa bir süre önce Uber çalışanları, “Bir bilgisayar korsanı olduğumu ve Uber’in bir veri ihlaline uğradığını duyuruyorum” şeklinde bir mesaj aldı.

Bilgisayar korsanının ayrıca Uber sürücülerinin daha yüksek ücret alması gerektiğini söyledi.

Rockstar Games söz konusu olduğunda, aynı zamanda “TeaPot” takma adını kullanan saldırgan, bir çalışanın oturum açma bilgilerine erişim sağlayarak Rockstar Games’in Slack’teki dahili mesajlarına ve habersiz bir Grand Theft Auto devamı için erken koda erişim elde ettiğini iddia etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu