Teknoloji

Meta Quest Pro “VR” başlık modeli erkenden sızdırıldı.

Meta imzalı yeni sanal gerçeklik başlığı Meta Quest Pro olacak gibi göründü.

Geçtiğimiz günlerde Oculus Quest2 olarak tanıdığımız Metaverse gözlüklerinin serisi olacak olan Quest Pro Sosyal medyaya çok erken sızdı. Qzen Bilişim Olarak Sizler için derledik.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, yeni sanal gerçeklik gözlüklerinin ekim ayında lanse edileceğini duyurmuş, 11 Ekim yapılması planlanan “Connect Conference” isimli bir etkinliğin yapılacağı açıklandı. Direkt olarak “Metaverse” teması üzerine kurulacak etkinlikte kesin şekilde yeni bir VR / AR ya da karma gerçeklik başlığı karşımıza çıkarılacak. Yapılan sızıntıya göre bu tanıtımına hazırlanılan ürün direkt olarak Meta Quest Pro olacak. Ayrıca, Ramiro Cardenas tarafından mühendislik örneği temelinde sızdırılan başlık, hali hazırda pazarda olan VR başlıklardan tasarımsal olarak bir fark taşımıyor.

quest2pro Daha önce yapılan paylaşımlara göre Quest Pro hem Bireysel, hem Ticari olarak kullanılabileceği açıklandı.

Quest Pro’nun içerisine eklenecek yeni özellikler söylentilere göre bu şekilde: Yüksek çözünürlüklü ekran kalitesi, Uzun süreli metin okuma, yazma, e-posta gönderme, Hatta bir aşama daha ileriye giderek Kod bile yazılacak. Ayrıca, Facebook Tavan şirketi olan Meta, Metaverse gözlükleri üzerinde çılgın çalışmalar düşündü.

Oculus Quest Pro’nun özellikleri

Oculus Quest 2 gibi Meta Quest Pro kablosuz, bağımsız bir gözlük olacak. Bağımsız yeteneklerine rağmen, daha yüksek aslına uygunluk ve performans için oyun PC’nize takabileceksiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu