Teknoloji

Google ve Renault ‘yazılım tanımlı bir araç’ üzerinde çalışıyor

Google ve Renault Grubu, geleceğin araçları için gelişmiş bir yazılım platformunun geliştirilmesini içerecek şekilde dört yıllık ortaklıklarını genişletiyor. Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

Google android automotive işletim sistemi üzerine kurulacağını ve şirketin bulut sunucularına veri göndereceğini duyurdu.

2018’de Renault teknoloji devi ile toplu olarak dünyanın en büyük otomobil gruplarından biri olan Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance arasındaki geniş bir ortaklığın parçası olarak Google ile bir anlaşma yaptı.

ggrn

Anlaşmanın bir parçası olarak ittifak Google’ın yerleşik Asistan, Haritalar ve Play Store sunan yerel araba işletim sistemini benimseyeceğini duyurdu.

Bu anlaşma sadece Google ve Renault arasında, Bu nedenle, yalnızca Fransız otomobil üreticisinin dört markası olan Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize için geçerlidir.

Renault, Google’ı “tercih edilen bulut sağlayıcısı” olarak atadığını söyledi. (Diğer otomobil üreticileri Amazon Web Services ile gitti.)

Bu ilk anlaşma, Android’i milyonlarca yeni araca yerleştirmekle ilgiliydi. Bugünkü duyuru biraz daha karmaşık. Google ve Renault, yeni hizmetlerin araca daha kolay ve sürekli entegrasyonu ve yeni araçların oluşturulması için “Dijital İkiz” veya gelişmiş yapay zeka özelliklerine sahip bir aracın sanal karbon kopyasını oluşturmak için birlikte çalışacaklarını söylüyor. Araç İçi Servisler) ve araç dışı uygulamalar” dedi.

Google 10 yılı aşkın bir süredir araba alanına girmeye çalışıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu