Teknoloji

Balık robot yerel göllerden mikro plastik toplamaya başladı

Balık robot yerel göllerden mikroplastik toplamaya başladı. Akıllı robot görevini başarıyla tamamlayarak su içerisinde olan robot mikro plastik toplama görevini yerine getirdi. Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

Tasarım, Surrey Üniversitesi halka açık yarışmada, Doğal Robotik Yarışmasını kazandıktan sonra görevine başladı.

2022 Yaz aylarında düzenlenen yarışma, halkı dünyaya yardım edebilecek biyo-ilhamlı bir robot için bir fikir sunmaya davet etti.

Uluslararası bir jüri, öğrenci Eleanor Mackintosh tarafından tasarlanan robot balık konseptini sudaki plastik kirliliği miktarını azaltmaya yardımcı olabileceği için seçti.

balik

Robert Siddall liderliğindeki robotik panelistleri ve araştırmacıları, Mackintosh’un tasarımını somon büyüklüğünde bir 3D baskılı prototipe dönüştürdü.

“Gillbert” adlı cihaz, su basmış bir ana ünite ve su geçirmez bir kuyruk ünitesinden oluşuyor. Robotik balık, yanlarında bulunan bir dizi solungaç ve aralarında yaklaşık iki milimetrelik partikülleri eleyebilen ince bir ağ sayesinde yüzerken suyu filtreler ve mikroplastikleri kabının içinde tutar.

Siddall’a göre ekip, robotu daha hızlı ve daha akıllı hale getirmenin yanı sıra uzaktan kumandalı olmak yerine otonom olarak çalışabilmeyi amaçlamayı hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu