Teknoloji

Stadyumlarda duyusal odalar

Stadyumlarda duyusal odalar. Dünya Kupası maçlarının rahatsız edici ortamlarından uzakta olmak isteyenler için güvenli bir alan var. Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için hazırladık.

doga

Katar stadyumlarında duyu odaları, otizmli, öğrenme güçlüğü çeken veya diğer duyusal erişim gereksinimleri olan çocuklar ve genç yetişkinler için sakin bir sığınak oluyor.

Al Bayt, Education City ve Lusail stadyumlarındaki stadyum gök kutularında yer alan odalarda, çocukların yüksek sesli atmosferle başa çıkmalarına ve kaygılarını hafifletmelerine ve benzersiz deneyimin keyfini çıkarmalarına yardımcı olmak için yumuşak mobilyalar, gürültü önleyici kulaklıklar ve etkileşimli araçlar ve oyuncaklar bulunmaktadır.

Böyle bir alana sahip olmak bir mühlet. Sıcak bir kucaklama gibi, dedi duyusal odalara hizmet veren Doha merkezli bir şirket olan Sensory Souk’un kurucu ortağı Raana Smith.

Herkesin futbolu deneyimleme hakkı ve fırsatı olmalı” dedi. “Bir kişinin sınırlı konuşması, sınırlı hareketliliği varsa, bu, harika ve kalabalıkları memnun edecek bir şey deneyimlemek için asla bir engel olmamalıdır.”

Loş ışıklı odalarda yumuşak minderler, yatıştırıcı renkli ışıklar ve insanların sakinleşmesine ve yeniden odaklanmasına yardımcı olmak için.

Farklı dokular sağlayan duvarlara monte edilmiş yükselen baloncuklu tüpler ve panolar bulunur. Hayranlara ayrıca gürültü önleyici kulaklıklar, ağırlıklı kucak yastıkları ve plastik tokmaklar ve eldivenler gibi kıpır kıpır oyuncaklar içeren duyusal çantalar sağlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu