Teknoloji

GPU’larda 2022: Kıtlık sona eriyor, ancak daha yüksek fiyatlar burada kalacak gibi görünüyor

2021’de GPU’larla ilgili en büyük hikaye, eBay’de aşırı yüksek fiyatlar ödemeden veya hisse senedi izleme web sitelerinden veya anlaşmazlıklardan oluşan bir labirentte gezinmeyi öğrenmeden, GPU’ları çoğunlukla satın alamamanızdı.Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

2021’de GPU’larla ilgili en büyük hikaye, eBay’de aşırı yüksek fiyatlar ödemeden veya hisse senedi izleme web sitelerinden veya anlaşmazlıklardan oluşan bir labirentte gezinmeyi öğrenmeden, GPU’ları çoğunlukla satın alamamanızdı.

GPU

İyi haber şu ki, stok durumu 2022’de çok iyileşti.

Bir kripto para birimi çöküşü ve PC satışlarındaki düşüş, GPU’lara olan talebi azalttı ve bu da GPU’ları kazıyıcılar için daha az karlı hale getirdi ve bu da stok durumunu iyileştirdi.

Şu anda bir çevrimiçi mağazayı ziyaret etmek ve en azından orijinal liste fiyatlarına bir nevi yaklaşan bir miktara birçok GPU satın almak mümkün.

Çoğunlukla 1080p’de veya altında çalıştıracağınız eski ve düşük kaliteli oyunlarda temel, entegreden daha iyi performans arıyorsanız, GPU’ları yine de 200 $ ve altında bulabilirsiniz.

Ancak bu kategorideki performans  son üç veya dört yılda çok  az hareket etti. Nvidia, 2019’da tanıttığı aynı GeForce GTX 1650 GPU ile oyun pazarının bu düşük kaliteli dilimine hizmet etmekten memnun görünüyor; bu, yaşına rağmen inatla 150 ila 200 $ fiyat aralığında gezinmeye devam eden bir kart. Hem AMD hem de Intel geçen yıl 200 doların altındaki pazar için yeni kartlar çıkardı ve bu kartlar bazen GTX 1650’nin performansını geçebiliyor. Ancak bu kartlar, göz ardı edilmesi zor bazı yönlerden de kusurludur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu