Teknoloji

Discord Sızıntısı

Şimdi, ABD tarihindeki en büyük istihbarat sızıntılarından birindeki rolü sayesinde Discord aniden ulusal ilginin ve gizli Pentagon belgelerinin haftalarca, belki de aylarca nasıl dolaştığına dair artan soruların odağı haline geldi.

Sessizce devasa bir kullanıcı tabanı oluşturan ve internet kültüründe giderek daha merkezi bir yer edinen bir platform için bu ani bir kamusal dönüş. Pandemi sırasında popülaritesini artıran Discord, sessizce internetin sosyal altyapısının temel bir parçası haline geldi.

Discord’un web sitesi, platformun aylık 150 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu söylüyor. Bir uygulama analiz şirketi olan Apptopia’ya göre, 2022 yılında en çok indirilen sekizinci küresel sosyal ağ uygulaması oldu.

2015 yılında Jason Citron ve Stan Vishnevskiy adlı oyuncular tarafından piyasaya sürülen Discord, oyuncuların birlikte oyun oynarken daha kolay sohbet etmelerine yardımcı olmak için oluşturuldu. Benzer sohbet hizmetleri mevcut olsa da, Discord oyuncular için daha erişilebilir ve özlü bir hizmetti.

Uygulama, içinde birçok sohbet odasının bulunabileceği daha geniş topluluklar olarak işlev gören “sunucular” olarak adlandırılan bir yapıda düzenlenmiştir. İşlevselliği Slack gibi birçok işyeri sohbet programına benzer. Bir kullanıcı arkadaşlarının ya da takipçilerinin katılması için bir sunucu oluşturabilir ya da başka birinin sunucusuna katılabilir. Bazı sunucular yalnızca davetliyken diğerleri herkese açıktır. Discord, haftada 19 milyon aktif sunucuya sahip olduğunu bildirmektedir.

Bir sunucuya girdikten sonra, kullanıcılar metin sohbet odalarına veya sesli sohbet odalarına erişebilirler. Bir sesli sohbete yaklaşık 100 kişi katılabilir. Discord’daki görüntülü sohbet hizmetleri daha sınırlıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu