Son Dakika GelişmelerTeknoloji

Bill Gates ve Samsung yeni tuvaletler için bir araya geldi!

Bill Gates ve Samsung yeni tuvaletler için bir araya geldi! Bill Gates dünyanın bir çok kesiminin kanalizasyon gibi modern tuvalet sisteminden yoksun olduğu gerçeğini düşünerek bugüne kadar çeşitli projelere yatırım yaptı. Örnek olarak, kaplan solucanlarının dip kısımda beslenerek dışkıları yok ettiği Tiger Toilet girişimi bunlardan sadece bir tanesi. Ayrıntıları Qzen Bilişim olarak detaylandırdık.

Bill Gates bu kez Samsung ile bir iştirak yaparak yeni bir konseptin çalışmalarına başladı. Aslında Samsung uzun süredir Gates Vakfı üyesi ve bu tür projelere katkı yapıyor. Bu anlaşma sayesinde Samsung gelişmekte olan ülkelere lisans dağıtımını ve yeni teknolojinin ticari hayata uyarlanmasını sağlayacak.

Bill Gates ve Samsung yeni tuvaletler için bir araya geldi! Projenin detayları çok fazla belli değil ancak Tiger Toilet gibi kanalizasyona ihtiyaç bırakmadan dışkıları parçalayan ve zararlı patojenleri yok eden bir çözüm olduğu söyleniyor. Böylece suların kirlenmesi ve difteri gibi hastalıkların da önlenmesi öngörülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu