Teknoloji

Chat GPT Çatlak Vermeye Başladı Bile

Sosyal medya siteleri Reddit ve Twitter’da kullanıcılar kendilerine ait olmadığını söyledikleri sohbet geçmişlerinin görüntülerini paylaşmışlardı. OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin “korkunç” hissettiğini, ancak “önemli” hatanın şimdi düzeltildiğini söyledi. Ancak pek çok kullanıcı platformdaki gizlilik konusunda endişeli olmaya devam ediyor. Geçen yılın Kasım ayında kullanıma sunulduğundan bu yana milyonlarca kişi ChatGPT’yi mesaj taslakları hazırlamak, şarkı yazmak ve hatta kod yazmak için kullandı.

Sohbet robotuyla yapılan her konuşma, kullanıcının sohbet geçmişi çubuğunda saklanıyor ve daha sonra tekrar ziyaret edilebiliyor. Dünya yaklaşan yapay zeka fırtınasına hazır mı?
Ancak Pazartesi gününden itibaren kullanıcılar, chatbot ile yapmadıklarını söyledikleri konuşmaların geçmişlerinde göründüğünü görmeye başladılar. Reddit’teki bir kullanıcı, “Çin Sosyalizminin Gelişimi” gibi başlıkların yanı sıra Mandarin dilinde konuşmalar içeren sohbet geçmişinin bir fotoğrafını paylaştı. Salı günü şirket Bloomberg’e yaptığı açıklamada, hatayı düzeltmek için bir yazılımla Pazartesi günü geç saatlerde sohbet botunu kısa süreliğine devre dışı bıraktığını söyledi. Ayrıca kullanıcıların gerçek sohbetlere erişemediklerini de söylediler.

OpenAI’nin genel müdürü, yakında “teknik bir otopsi” yapılacağını tweetledi. Ancak hata, özel bilgilerinin araç aracılığıyla ifşa edilebileceğinden korkan kullanıcıları endişelendirdi. Arıza OpenAI’nin kullanıcı sohbetlerine erişebildiğini gösteriyor gibi görünüyor. Şirketin gizlilik politikası, kullanıcı verilerinin, örneğin yönlendirmelerin ve yanıtların, modeli eğitmeye devam etmek için kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu veriler yalnızca kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler kaldırıldıktan sonra kullanılıyor. Bu gaf aynı zamanda Google’ın sohbet robotu Bard’ı bir grup beta test kullanıcısı ve gazeteciye tanıtmasından sadece bir gün sonra geldi. OpenAI’nin önemli yatırımcılarından olan Google ve Microsoft, yapay zeka araçlarına yönelik gelişen pazarın kontrolü için mücadele ediyor. Ancak yeni ürün güncellemelerinin ve sürümlerinin hızı, bu gibi yanlış adımların zararlı olabileceği veya istenmeyen sonuçlar doğurabileceği konusunda birçok kişiyi endişelendiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu