Teknoloji

Çin zihin okuyabilen yapay zeka geliştirdi

Çin zihin okuyabilen yapay zeka geliştirdi. Çin’de oldukça gelişmiş bir yapay zekanın, insanlarının düşüncelerini okuyabildiği söyleniyor. Çıkan haberlere göre, Çin devletinin siyasi yetkilileri ve vatandaşlarının zihnini okuyabilen bir yapay zeka geliştirdiğini söylüyor. Qzen Bilişim olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Çin’in yapay zekası insan düşüncesini anlayabiliyor

Asya ülkesinin iktidar partisi Çin Komünist Partisi‘nin (ÇKP), insanları takip etmek için yeni bir teknolojiye başvurduğu söyleniyor. Çinli araştırmacıların, insanların yüz ifadelerini ve beyin dalgalarını “düşünce ve politik eğilim” konusunda analiz edebilen bir yazılım tasarladığı ortaya çıktı.

yapay-zeka

 

Çin devletine bağlı olarak çalışan Ulusal Bilim Merkezi, hükümetin insanları kontrol etme yeteneğini geliştirecek bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bir makaledeki yazıya göre  Çin’in yeni teknolojisi, yetkililerin “partiye minnettar olma, Çin Başkanı Xi Cinping’i dinleme ve partiyi takip etme konusundaki güvenlerini ve kararlılıklarını pekiştirmek” için kullanılacaktı. Bu makale sonradan her yerden silindi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu