Teknoloji

Dünyanın En güçlü 5 Bilgisayarı

Bilgisayar teknolojisi hızla gelişmekte ve her yıl daha güçlü bilgisayarlar piyasaya sürülmektedir. Kimi bilgisayar oyun kimi iş kimi ise hiç bir şey için kullanılıyor. Ama unutmamak lazım ki gündelik hayatta işimizi kolaylaştıran programlar çok güçlü istayonlardan çıkıyor. İşte bu yazımızda dünyanın en güçlü 5 bilgisayarını açıklayacağız.

1. Summit

Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı tarafından yapılan Summit, dünyanın en güçlü bilgisayarlarından biridir. 200 petaflop/saniye hızında çalışan bu bilgisayar, 2.3 milyon çekirdeğe sahiptir.

2. Sierra

Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı tarafından yapılan Sierra, dünyanın en güçlü ikinci bilgisayarlarından biridir. 125 petaflop/saniye hızında çalışan bu bilgisayar, 1.5 milyon çekirdeğe sahiptir.

3. Sunway TaihuLight

Çin Bilim Akademisi tarafından yapılan Sunway TaihuLight, dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarlarından biridir. 93 petaflop/saniye hızında çalışan bu bilgisayar, 10.6 milyon çekirdeğe sahiptir.

4. Tianhe-2

Çin Ulusal Üniversitesi tarafından yapılan Tianhe-2, dünyanın en güçlü dördüncü bilgisayarlarından biridir. 33.9 petaflop/saniye hızında çalışan bu bilgisayar, 3.1 milyon çekirdeğe sahiptir.

5. Frontera

Teksas Üniversitesi tarafından yapılan Frontera, dünyanın en güçlü beşinci bilgisayarlarından biridir. 23.5 petaflop/saniye hızında çalışan bu bilgisayar, 448.448 çekirdeğe sahiptir.

Bu yazımızda, dünyanın en güçlü 5 bilgisayarını açıkladık. Bu bilgisayarlar, çeşitli alanlarda kullanılmakta olup, araştırmacılara ve bilim adamlarına büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu