Teknoloji

FBI USB Portlar Hakkında Uyardı

FBI’ın Denver ofisi tüketicileri halka açık ücretsiz şarj istasyonlarını kullanmaları konusunda uyarıyor ve kötü niyetli kişilerin cihazlara kötü amaçlı yazılım ve izleme yazılımı yerleştirmek için meyve suyu duraklarındaki USB bağlantı noktalarını kullanabileceğini söylüyor.

Teşkilat kısa süre önce attığı bir tweet’te “Kendi şarj cihazınızı ve USB kablonuzu taşıyın ve bunun yerine bir elektrik prizi kullanın” tavsiyesinde bulundu.

“Meyve suyu hırsızlığı” on yıldır yapılıyor, ancak uygulamanın ne kadar yaygınlaştığını kimse bilmiyor.

Wilmington, Del’de bir güvenlik araştırma ve eğitim şirketi olan Aries Security’nin CEO’su Brian Markus, “Bu konuda kamuoyunda çok fazla konuşma oldu, ancak kamuoyunda çok fazla yakalanmadı” dedi. Markus ve meslektaşı Robert Rowley ilk kez 2012 yılında meyve suyu hırsızlığını gösterdiler.

Markus TechNewsWorld’e verdiği demeçte, “Meyve suyu hırsızlığı şarj cihazları ATM dolandırıcıları gibidir,” dedi. “Onlar hakkında çok şey duyarsınız ama görmezsiniz.”

Yasal bir şarj istasyonunu kurcalamak isteyen birinin, istasyonun kablosunu, bir telefona Uzaktan Erişim Truva Atı ya da arka kapı yükleyebilecek bir çip içeren, üzerinde oynanmış bir kabloyla değiştirebileceğini açıkladı. Daha sonra telefona internet üzerinden herhangi bir zamanda saldırılabilir.

Markus, “Bu durum özellikle işletim sisteminin eski sürümlerini kullanan Android telefonlarda yaygın” dedi. “Bu yüzden kullanıcıların cihazlarını güncel tutmaları çok önemli.”

Farklı Görüşler
Güvenlik camiasında meyve suyu hırsızlığının tüketiciler için ne kadar önemli bir tehdit olduğu konusunda çelişkili görüşler var gibi görünüyor.

Mountain View, Kaliforniya’da siber ve fiziksel güvenlik yazılım çözümleri geliştiren Viakoo’nun CEO’su Bud Broomhead, “Genel olarak çok yaygın değil çünkü uzaktan şarj tesisi kullanmak insanların çok sık yaptığı bir şey değil” dedi.

TechNewsWorld’e konuşan Broomhead, “Ancak, eğer birileri kendi kontrolleri dışında bir şarj sistemi kullanıyorsa, FBI tarafından yapılan uyarı, vakalar artmakta olduğu için davranışlarını değiştirmelerine neden olmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu