Oyun

Fifa Yapımcısı EA İşçilerini Çıkarıyor

Electronic Arts Çarşamba günü yaptığı açıklamada işgücünün yaklaşık yüzde 6’sını işten çıkaracağını ve ofis alanını azaltacağını belirterek, işten çıkarmaları duyuran ilk büyük video oyunu yayıncısı oldu. Teknoloji firmaları, ABD şirketlerinin dünya genelinde yükselen faiz oranları nedeniyle olası bir ekonomik gerilemeye hazırlanırken işten çıkarmaların son turuna öncülük etti.

Meta Platforms ve Amazon.com bu ay ikinci tur işten çıkarmaları duyurdu. Challenger, Gray & Christmas Inc. şirketinin verilerine göre, yılın ilk iki ayında teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar 63.000’e ulaştı. Geçen yılın Mart ayı sonunda yaklaşık 12.900 çalışanı bulunan EA, yeniden yapılanmayla ilgili olarak 170 milyon dolar (yaklaşık 1.398 crore Rs.) ile 200 milyon dolar (yaklaşık 1.644 crore Rs.) arasında masraf yapmayı bekliyor.

CEO Andrew Wilson bir blog yazısında, “Portföyümüzde daha fazla odaklanma sağlarken, stratejimize katkıda bulunmayan projelerden uzaklaşıyor, gayrimenkul ayak izimizi gözden geçiriyor ve bazı ekiplerimizi yeniden yapılandırıyoruz” dedi.

Wilson, “FIFA” futbol video oyunu serisinin ve “The Sims “in arkasındaki EA’nın, çalışanlarına başka projelere geçmeleri için fırsatlar sunacağını ve bunun mümkün olmadığı durumlarda kıdem tazminatı ve ek faydalar sağlayacağını söyledi. Video oyunu yayıncıları da on yılların en yüksek enflasyonu karşısında oyuncu harcamalarındaki yavaşlamayla mücadele ediyor ve bu durum pandemi sırasında tanık olunan meteorik büyümenin kaderini değiştiriyor.

Analiz firması Circana’ya göre, bu yıl şimdiye kadar video oyunu satışları yatay seyretti ve platformlar genelinde video oyunu içeriğine yapılan harcamalar yüzde 2 azaldı. Electronic Arts, “Star Wars” serisine dayanan bir oyunun piyasaya sürülmesini erteledikten sonra Ocak ayında yıllık rezervasyon tahminini düşürdü. Circana’ya göre Warner Bros Discovery’nin yeni piyasaya sürdüğü Hogwarts Legacy oyunu Şubat ayında video oyunu satış listelerinde zirveye yerleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu