Teknoloji

Galaxy Z Flip ve Z Fold 5 Sızdırıldı

Samsung’un Galaxy S23 serisinin resmiyet kazanmasıyla birlikte, şirketin yaklaşmakta olan katlanabilir cihazları çok sayıda sızıntıda görünmeye başladı. Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 olarak adlandırılan bu iki katlanabilir cihaz, Oppo’nun ilk kapaklı katlanabilir cihazı Find N2 Flip’i Hindistan’da piyasaya sürmesi nedeniyle bu yıl Çinli markaların rekabetine maruz kalacak. Samsung’un yaklaşmakta olan katlanabilir cihazları geçmiş sızıntılarda tasarım ve kamerayla ilgili bilgileri ortaya koymuştu, ancak şimdi temel özellikleri ve performansı hakkında biraz daha fazla ipucu veren bazı Geekbench listelerine sahibiz.

İlk olarak GalaxyClub.nl tarafından tespit edilen Samsung Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5, şu anda Samsung’un Galaxy S23 serisinde de kullanılan Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 2 SoC’sini kullanıyor gibi görünüyor. Galaxy Z Flip 5 SM-F731U model numarasıyla listelenirken, daha büyük olan Galaxy Z Fold 5 SM-F946U model numarasıyla listelenmiştir. Model numaralarına ve Samsung’un adlandırma kurallarına bakılırsa, bunların cihazların ABD modelleri olduğu açık.

Site ayrıca Galaxy Z Flip 5’in test edilen modelinde 8GB RAM bulunduğunu, Galaxy Z Fold 5’in ise 12GB RAM’e sahip olduğunu belirtiyor. Her iki akıllı telefon da aynı işlemciyi kullanırken, saat hızları Samsung’un standart SoC’ye kıyasla daha yüksek bir saat hızına sahip olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC’nin özelleştirilmiş versiyonunu kullandığını gösteriyor.

Skorlara gelince, test Geekbench 6 üzerinde yapıldı. Samsung Galaxy Z Flip 5, 2.030 ve 5.213 puan alırken, Galaxy Z Fold 5 kendi tek ve çok çekirdekli testlerinde 2.014 ve 5.022 puan elde etmiş görünüyor. Skorlar, Galaxy S23 ve Galaxy S23 Ultra incelemelerimizde elde ettiğimiz sonuçlara kıyasla biraz daha yüksek görünüyor. 8GB RAM ile sunulan Galaxy S23, Geekbench 6 tekli ve çoklu çekirdek testlerinde 1,944 ve 5,008 puan alırken, 12GB RAM’li Galaxy S23 Ultra 1,918 ve 5,042 puan aldı.

Samsung’un bu yıl Galaxy S ve Galaxy Z serileri için aynı işlemciyi kullanması ilginç. Akıllı telefon devi geçtiğimiz yıl amiral gemisi akıllı telefonlarında işlemci konusunda farklı bir strateji izlemiş, Galaxy S22 serisi için Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’i seçmiş ve ardından Galaxy Z serisi cihazları için geliştirilmiş Snapdragon 8+ Gen 1’i tercih etmişti.

Önceki sızıntılar, Samsung’un Galaxy Z Fold 5’inin, giden Galaxy Z Fold 4 modeline çok benzeyen bir dış ekrana sahip olacağına işaret ediyordu. Telefonun 120Hz yenileme hızına ve 23.1:9 en boy oranına sahip 6.2 inç full-HD+ ekrana sahip olacağı söyleniyor. Yaklaşık 254g ağırlığında olması ve IPX8 derecesiyle gelmesi bekleniyor. Bu arada, Galaxy Z Flip 5’in daha büyük bir dış ekrana sahip olacağı söyleniyor, ancak bu dış ekranın ne kadar büyük olacağına dair belirli bir ayrıntı yok.

Önceki bir rapora göre Galaxy Z Fold 5’in 256GB, 512GB ve 1TB varyantlarında UFS 4.0 depolama ile mevcut olacağı söyleniyor. Galaxy Z Flip 5’in de mevcut modelle aynı depolama varyantlarında sunulması bekleniyor. Daha eski bir sızıntı, yeni Galaxy Z Fold 5 modelinin de giden modele benzer kameralara sahip olacağını öne sürmüştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu