Mobil

İphone 15 Dinamik Adayla Geliyor

Apple’ın bu yıl Eylül ayında iPhone’un bir sonraki iterasyonunu tanıtması bekleniyor. Cupertino, Kaliforniya merkezli şirket lansman öncesinde yaklaşan iPhone 15 serisi hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmazken, akıllı telefonlarla ilgili spekülasyon ve söylentiler internette dolaşıyor. Yakın tarihli bir rapor, Apple’ın iPhone 14 Pro modellerinde ilk kez görücüye çıkan Dinamik Ada özelliğini dört iPhone 15 modelinde de sunacağını öne sürüyor. Bu özellik, bildirimleri görüntülemenin yanı sıra müzik akışını yönetmek ve diğer uygulamalarla etkileşim kurmak için kullanılıyor. Şu anda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleriyle sınırlı.

My Fix Guide tarafından @Tech Meow aracılığıyla yayınlanan bir rapora göre, iPhone 15 serisinin tüm cam panellerinin, dört modelde de Dinamik Ada’yı gösteren canlı görüntüleri Çin mikroblog sitesi Weibo’ya sızdırıldı. Sızdırılan görüntüler ayrıca 15 Pro modellerinin kenarlıklarının genişliğinin 1,5 mm’ye kadar daraltılacağını gösteriyor. Raporda ayrıca, standart modellerin, yani iPhone 15 ve 15 Plus’ın, 60Hz yenileme hızı ekranını koruyacağı ve AOD (Always-On Display) özelliğinden yoksun olacağı da ima ediliyor.

TikTok China’daki bir başka blog yazarı @HongyangTechnology, iPhone 15 Pro modellerinin yeni CAD tasarım görüntülerini yayınladı. Bu görseller, 15 Pro modellerinde fiziksel ses düğmelerinin ve yan taraftaki ses kapatma düğmesinin, ses seviyesini ayarlamak için genel olarak ince bir düğmeyle değiştirileceğini gösteriyor. Blog yazarı ayrıca, ses düğmesindeki yeni katı hal tasarımının düğmelerin basma işlevini devre dışı bırakacağını ve iki yerleşik Taptic Engine motorunu getireceğini de belirtti. Özellikle bu değişikliklerin standart modellere uygulanmayacağı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu