Teknoloji

Lenovonun James Bond Ortaklı İş İstasyonu

Lenovo son zamanlarda çok başarılı. Akıllı telefon birimi Motorola bile toparlanmış görünüyor ve sunucular ve bilgisayarlarda Lenovo hesaba katılması gereken gerçek bir güç.

Ancak geçtiğimiz hafta Lenovo, Aston Martin ile birlikte tasarladığı ve bu pazardaki liderliğini genişleten yeni ThinkStation iş istasyonları serisini piyasaya sürdü. Intel’in en güçlü iki CPU’sunu ve Nvidia’nın en güçlü dört profesyonel grafik kartını kullanan bu ürünler etkileyici performans sergiliyor. O kadar çok güç çekiyorlar ki, bu şeyi çalıştırmak için muhtemelen masanızın veya ev ofisinizin yeniden kablolanması gerekir.

Lenovo’nun rakiplerini geride bırakmak için bulduğu bazı yollardan bahsedelim, bu da onun pay kazanmasına ve genel olarak artan sayıda kategoride bir numara olarak sıralanmasına neden oldu. Haftanın Ürünü’nü, otomatik düzenleme ürün serisine üretken yapay zeka ekleyen bir çözüm olan GrammarlyGO ile kapatacağız.

Aston Martin İş İstasyonu

Bu yazının yazılmasına neden olan şey, bir zamanlar eski HP’nin en önemli referans hesabı olan DreamWorks’teki bir iş istasyonu duyurusuydu. Ancak Meg Whitman şirketi böldüğünde, ne HPC ne de HP karma iş istasyonu teklifleri yapamadı. Her iki sistemde de önemli bir avantaj elde edilmesi DreamWorks’ün Lenovo’ya geçmesine neden olacaktı ya da görünüşe göre oldu.

DreamWorks ile yapılan görüşmelere göre, bu geçişi zorlayan muhtemelen iş istasyonları değil sunucular oldu. Lenovo’nun AMD’nin Threadripper platformunun benzersiz performans avantajını erken fark etmesi, Lenovo’nun üst düzey sunucularda pazar liderliğini ele geçirmesiyle sonuçlandı ve bu da şirketin bir başka parlak hamlesi oldu.

Lenovo’nun geçen hafta lansmanını yaptığı iş istasyonlarını Aston Martin tasarladı. Bu bile tek başına ilginç. James Bond’un silahşörü Q’nun bu arabalara düşkünlüğünden değil (burada ilginç bir arka plan var), Porsche ve BMW gibi Aston Martin de başka şeyler tasarlamak için sözleşme yapılabilen bir tasarım evi haline geldiği için.

HP’nin geçmişte iş istasyonları için kullandığı BMW gibi Aston Martin de çekici, yüksek performanslı, hava soğutmalı bir iş istasyonu platformu oluşturmak için temiz dış tasarımı optimize edilmiş hava akışıyla harmanlama konusunda başarılı. Açıkçası, Aston Martin iş istasyonu beni etkiledi çünkü arabayı satın alabileceğim şüpheli olsa da, iş istasyonu satın alabileceğim bir şey.

Yukarıda belirtildiği gibi, en yüksek performanslı yapılandırmada Intel’in en güçlü profesyonel CPU’larından ikisi ve Nvidia’nın en güçlü profesyonel GPU’larından dördü bulunuyor ve bunların birlikte çalışması için 20 amperlik özel bir devre gerekiyor. Yani, inanılmaz güç seviyeleri istiyorsanız, muhtemelen 20 amperlik özel bir devre çekmeniz gerekecek, böylece bu şeyi fişe takabilirsiniz.

Bu iş istasyonunu çalışır durumda bırakırsanız elektrik faturanız önemli ölçüde artacaktır. Ancak en yüksek performansa ihtiyaç duyanlar için, bildiğim kadarıyla, beklenen çift soketli AMD Threadripper ortaya çıkana kadar daha güçlü bir şey yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu