Teknoloji

Sırrınızı Yapay Zeka Açık Edebilir

JPMorgan Chase (JPM) de dahil olmak üzere bazı şirketler, çalışanların üçüncü taraf yazılımları kullanmasıyla ilgili uyumluluk endişeleri nedeniyle, Big Tech’in yapay zeka silahlanma yarışını ilk başlatan viral yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin çalışanlar tarafından kullanımını kısıtladı.

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, bazı kullanıcıların diğer kullanıcıların sohbet geçmişindeki konu satırlarını görmesine izin veren bir hatayı düzeltmek için 20 Mart’ta aracı geçici olarak çevrimdışı hale getirmek zorunda kaldığını açıkladığında, artan gizlilik endişeleri daha da arttı.

OpenAI bir blog yazısında, şimdi düzeltilen aynı hatanın “bazı kullanıcıların başka bir aktif kullanıcının adını ve soyadını, e-posta adresini, ödeme adresini, bir kredi kartı numarasının (yalnızca) son dört hanesini ve kredi kartı son kullanma tarihini görmesini” mümkün kıldığını söyledi. Ve daha geçen hafta İtalya’daki düzenleyiciler, OpenAI’nin ihlali ifşa etmesinin ardından gizlilik endişelerini gerekçe göstererek ülkede ChatGPT’ye geçici bir yasak getirdi.

Bir veri ‘kara kutusu’
Hukuk firması Fox Rothschild LLP’de gizlilik ve veri güvenliği uygulaması eş başkanı olan Mark McCreary CNN’e verdiği demeçte, “ChatGPT gibi bir şeyde gizlilikle ilgili hususlar abartılamaz,” dedi. “Bu bir kara kutu gibi.”

Kasım ayı sonunda halka açılan ChatGPT ile kullanıcılar sadece komutları yazarak denemeler, hikayeler ve şarkı sözleri oluşturabiliyor. Google ve Microsoft da o zamandan beri aynı şekilde çalışan ve geniş çevrimiçi veri yığınları üzerinde eğitilen büyük dil modelleri tarafından desteklenen yapay zeka araçlarını kullanıma sundu.

McCreary, kullanıcılar bu araçlara bilgi girdiğinde, “daha sonra nasıl kullanılacağını bilmiyorsunuz” dedi. Bu durum şirketler için özellikle büyük endişelere yol açıyor. McCreary, giderek daha fazla sayıda çalışanın iş e-postalarına ya da toplantı notlarına yardımcı olması için bu araçları benimsedikçe, “Bence şirket ticari sırlarının bu farklı yapay zekalara düşme fırsatı artacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu