Siyaset bilimci: AB 15 Şubat’tan itibaren sürprizlerle karşılaşacak
Siyaset bilimci: AB 15 Şubat’tan itibaren sürprizlerle karşılaşacak. AB bir gaz fiyatı tavanı belirledi. Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik. Gaz piyasası ayarlama mekanizması 15 Şubat 2023’te devreye girecek. Siyaset bilimcisi HSE profesörü Marat Bashirov , Rusya’nın hangi misilleme önlemlerini alacağını, Batı yaptırımlarının Avrupa ekonomisini ve endüstrisini nasıl etkileyeceğini ve Batılı üreticilerin mallarını neden normal ambalajlarında kapatamayacaklarını söyledi.
— AB, megavat/saat başına 180 avroluk bir gaz fiyatı tavanı üzerinde anlaştı. Gaz piyasasını ayarlama mekanizması 15 Şubat’tan itibaren uygulanacaktır. AB aracılar aracılığıyla Rus gazını mı alacak yoksa bu süreci biz mi izleyeceğiz? Rusya’nın tepkisi ne olacak?
– Sorunuz iyi bir tez içeriyor: herhangi bir yaptırım kontrol gerektirir. Bunlar hep iş yinelemeleri, yani ben size para verdim, siz bana malları teslim ettiniz. Nasıl ayarlarsınız, ne ayarlarsınız yöneticiler için opaktır.
Bu nedenle yaptırımlar altında pasaport hareketleri iyi kontrol ediliyor.
İşte gidiyorum, pasaportum var, gümrük memuruna verdim, baktı – üssündeyim, diyor ki: “Girişiniz reddedildi.” Veya örneğin, işlem bir Amerikan bankası aracılığıyla yapılır ve alıcı yaptırımlar altındadır ve buna göre bu yineleme de engellenebilir. Şimdi bir başkasının pasaportuna bindiğimi ve sakince gümrükten geçtiğimi hayal edin. Veya buna göre satan yaptırım altındaki şirket değil (bu biliniyor), Rusya’da halihazırda gaz satın alıp bir yere satan şirkettir.
Tüm yaptırım işlemlerinin kontrol edilmesi zordur. Bu nedenle, bir sonraki Avrupa yaptırımları, gaz, petrol, hava fiyatları üzerindeki tavan saçmalıktır. Nihai alıcının ödemesine dahil edilecek masraflar ve riskler olacaktır.
Avrupa’da gördüklerimiz. Benzinin fiyatı neden artıyor? Sadece yeterli olmadığı için değil. Ve nakliye nedeniyle oluşan maliyetler nedeniyle, sigorta maliyete dahildir.