Son Dakika GelişmelerTeknoloji

SnapChat maliyet zararlarının faturasını çalışanlara çıkardı!

SnapChat maliyet zararlarının faturasını çalışanlara çıkardı! Teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler son zamanlarda artan maliyetlerden dolayı küçülmeye gitmeyi hesaplayarak bunların faturalarını çalışanlara kesmeye başladı. Qzen Bilişim olarak sizler için derledik…

Bunlardan biri olan Sosyal medya platformu SnapChat Kurucusu Snap pek çok faaliyeti durdurmasıyla gündemde yer aldı. Bu adımların ardından şirketin işten çıkarma düşüncelerinin olduğu iddiaları dolanıyordu. Kurucu Snap’in bugün yaptığı açıklamayla işten çıkarma olacağını doğruladı! Şirket, yaşadığı maliyet krizi sonucunda işten çıkarma ve önemli projeleri durdurma adımları atıyor. Bünyesinde 6400’den fazla çalışanı olan SnapChat İş yükünün yüzde 20’sini azaltacağını bildirdi.

Snap CEO’su Evan Spiegel, yüzde 8’lik son üç aylık gelir artışını beklentilerinin çok altında olduğunu söyledi ve ekledi.

snapchat

“Önemli sermaye rezervleri oluşturmuş ve diğer alanlardaki harcamaları azaltarak ekibimizin boyutunu küçültmekten kaçınmak için yoğun çaba sarf etmiş olsak da daha düşük gelir artışımızın sonuçlarıyla yüzleşmeli ve pazar ortamına uyum sağlamalıyız.”

SnapChat maliyet zararlarının faturasını çalışanlara çıkardı! Şirket Kurucusu Snap, ABD’de işten çıkarılan çalışanlarına dört aylık tazminat ve COBRA’ya kaydolmaları için mali yardım alacağını söylüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu