Kategorisiz

Twitter 1 Nisan Şakası Yapacak

Twitter, 1 Nisan olarak da bilinen Nisan Şakası Günü’nü seçerek, platformda bulunan eski mavi onay işaretlerini hesaplardan kaldırmaya başladı . Twitter’ın seçtiği günün önemine rağmen, bu hamle aylardır bekleniyordu. Musk Aralık ayında attığı bir tweet’te şirketin bu işaretleri “birkaç ay içinde” kaldıracağını çünkü “bu işaretlerin veriliş şeklinin yozlaşmış ve saçma olduğunu” söylemişti.

O zamandan bu yana, eski mavi onay işaretlerine sahip kişiler, onay işaretlerine tıkladıklarında “Bu eski bir doğrulanmış hesaptır. Kayda değer olabilir ya da olmayabilir.”

Musk şirketi satın almadan önce, Twitter onay işaretlerini kişi ve kurumları aktif, özgün ve kayda değer hesaplar olarak doğrulamak için kullanıyordu. Doğrulanmış onay işaretleri ücretsiz olarak dağıtılıyordu.

Bugün Twitter kullanıcıları Twitter Blue aboneliği aracılığıyla aylık 8 dolar karşılığında mavi onay işareti satın alabiliyor (iOS ve Android kayıtları, uygulama mağazası maliyetleri nedeniyle aylık 11 dolara mal olacak). Ayrıca, örneğin bir hesabın bir işletmeye mi yoksa bir devlete mi ait olduğunu belirtmek için satın alınabilecek başka onay işareti renkleri ve rozetleri de var.

Twitter, onay işareti satın alan kullanıcıların zaman akışlarında daha az reklam, sohbetlerde öncelikli sıralama, yer imi klasörleri ve uzun tweetler oluşturma, tweetleri düzenleme ve tweetleri geri alma gibi yalnızca abonelere özel özelliklere erişim sağladığını söylüyor.

Haber, Twitter’ın Mavi abonelikleri küresel olarak kullanıma sunmasından sadece birkaç saat sonra geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu