Teknoloji

Whatsapp a 346 milyon 700 bin lira ceza

Rekabet Kurumunun açıklamasında Meta şirketi anında cevap vererek tedbir alacaklarını belirtti.

Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.”Bu haberi Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

Whatsapp a 346 milyon 700 bin lira ceza

whatsapp-

Whatsapp a 346 milyon 700 bin lira ceza

Bilindiği üzere son günlerde, WhatsApp kullanıcılarına kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncelleneceğine ilişkin bilgilendirme yapmıştı.

Bu haliyle güncelleme, daha fazla verinin Facebook tarafından toplanmasını, işlenmesini ve kullanılmasını içermektedir.

Alınan kararda ayrıca söz konusu uygulamaların soruşturma sonucunda alınacak karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimalini haiz olduğundan

4054 sayılı Kanun’un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir alınması ve bu kapsamda Facebook’un

Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verilmiştir.

Meta Şirket sözcüsü kararın ardından yaptığı açıklamada kesilen cezayı kabul etmiyoruz. Kurumun Tespitlerine katılmıyoruz diyerek kullanıcılarımızın gizliliğini koruyor ve insanlara kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olma ve şeffaflık sunuyoruz.

Bu ceza ile ilgili kendimizi savunmak ve iptal edebilmek adına bütün seçeneklerimizi değerlendireceğiz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu