Son Dakika GelişmelerTeknoloji

Teknofest’te dikkat çekenler!

Teknofest’te dikkat çekenler! Havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest, 2018 yılından beri düzenli olarak yapılıyor. Başlangıçta yalnızca İstanbul’da gerçekleştiriliyor olsa da artık birer yıl aralar ile çeşitli şehirlerde de yapılıyor. Ayrıntıları Qzen Bilişim olarak sizler için derledik.

Yerli ve Milli mühimmatlardan biri, geliştirilen donanımlar ile birlikte saha ekipleri tarafından 10 km’ye kadar yönetilebilen SEMRUK 5 roketi ile 3 km irtifaya kadar çıkarak başarılı kurtarma yapıldı. Burada yarışma içerisinde uçuş, faydalı yük atışı ve paraşütlerle iniş gibi farklı kriterlerin olduğu belirtiliyor.

Vortex 1 adı verilen dikey kalkış yapan İHA faaliyete geçtiğinde yangın söndürme işlemi yapabilecek. En önemli özelliği ise otonom uçuş ve görüntü işleme yeteneklerinin bulunacak olması. Yani suyu alacağı ve bırakacağı yeri kendisi tespit edebilecek.

Türkiye’de ikincilik dünyada ise beşincilik gibi birçok ödül kazanan ve şu anda 10. jenerasyona ulaşan su altı keşif aracına yakından baktık. 15 metre ila 50 metre arası dayanıklılık sağlayabilecek olan bu aracın ise devrelerine kadar tüm parçalarının yine yerli olarak geliştirildiği söyleniyor.

Festivalde seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri ve uluslararası girişim zirvesi olduğu gibi Solo Türk’ten Türk Yıldızlarına kadar birçok gösteri düzenlendi. Ayrıca yerli teknoloji sergisi içerisinde İHA, helikopter, uçak ve kara araçları olduğu gibi henüz geliştirme aşamasında olan Cezeri gibi uçan arabalar ve benzeri yeni teknolojiler de yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu